BRIEVENBUS voor de SINT in Stadhuis

BRIEVENBUS voor de SINT in Stadhuis

Sinterklaas en Sint-Maarten zijn twee geversheiligen waarrond op veel plekken in de wereld een hele traditie ontstaan is. De beide feesten brengen mensen dichter bij elkaar en verzekeren mee de uitwisseling en het begrip tussen diverse gemeenschappen.

Sinterklaas is bekend als de kindervriend die tijdens de nacht van 5 op 6 december samen met zijn paard en Pieten geschenkjes brengt naar de huizen van de brave kinderen. Speciaal hiervoor zetten ze hun schoen met daarin een wortel, raap en enkele klontjes suiker voor het paard van de Sint. Een zelfgemaakte tekening en een brief met hun wensen voor Sinterklaas liggen ernaast. ’s Morgens zijn de schoentjes leeg, maar is de kamer gevuld met snoep en speelgoed. Typische Sintlekkernijen zijn figuurtjes in chocolade en marsepein, speculaas, mandarijntjes, chocoladen muntstukken in goudkleurig zilverpapier en kleine lettervormige droge koekjes. In vele steden en gemeenten worden Sinterklaas en Piet tussen eind oktober en eind november feestelijk onthaald. Met een koets, te paard of zelfs per trein rijden Sinterklaas en Piet de gemeente binnen. In gemeenten die aan een rivier liggen, komen zij meestal met een schip toe.

PRO-Actief Oostende wil deze cultuur beschermen, en vraagt hieromtrent het stadbestuur te willen meewerken aan de behoudt van het culturele erfgoed. Dit kan uiteraard op verschillende manieren gebeuren, zoals dit in het  verleden gebeurde.  De SINT die met de boot in Oostende aanmeert. Maar tevens zien wij nog een tal van mogelijkheden. Het plaatsen van een BRIEVENBUS in het stadhuis, waardoor onzer kinderen de SINT een brief kunnen schrijven en posten. “Het zou een meerwaarde zijn voor de Oostendse kinderen, deze wij dichter bijeen kunnen brengen”.

Om deze redenen nodigen wij het stadsbestuur uit, een BRIEVENBUS in het stadhuis te willen plaatsen, en PRO-actief te willen meewerken aan de behoud van deze meest schitterende cultuur.

Brievenbus voor de Sint in het stadhuis ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page