Bosje verkracht door evenementen!

Bosje verkracht door evenementen!

Heeft ons stadsbestuur een hart voor de natuur of kiest het voor de centen zonder meer ?

De enige groene long van de stad, de oase van rust wordt binnenkort verkracht, vertrappeld, vernederd. Allerlei diersoorten hebben er hun thuis. Fauna en flora, een zeer diverse groene biotoop is zopas uit de winter ontwaakt, nieuw leven ontstaat. Het stadsbestuur ziet het allemaal anders. Ze geven de voorkeur dat ons ‘Bosje’ zich eind deze maand zal hervormen tot een oord van verderf,  luide muziek, zwerfvuil, wild plassen en wild kakken.

Het hakken, graven, timmeren, bouwen is reeds gestart. Weg is de rustige natuurwandeling. De rust die velen opzoeken, vluchtende uit een stad waar op elke hoek van de straat wel ergens een drilboor hoorbaar is, een voetpad opgengebroken of waar sirenes loeien van dauw tot na middernacht. De natuur krijgt weer een dreun van jewelste.

Mocht Oostende slechts een habbekrats groot zijn, je zou het nog begrijpen maar wat doet zo’n groots evenement op deze unieke natuurspot ? We hebben het schorre, er zijn voetbalvelden, een oude velodroom, een paardenrenbaan, het vliegveld, noem maar op. Waarom in onze groene hart ?

Wie haalt het verdomme in z’n hoofd om op deze plaats van rust een evenement waar 3000 man wordt verwacht te organiseren. Wat met auto’s , parking en wildparkeren. Er is nu al een verkeersinfarct op drukke dagen. Wat met het dierenasiel op slechts 50 meter van dit evenement? De groene partij die wel roept dat plastiek en roken op het strand niet langer kan, met z’n leeggoed bekers en verboden rietjes,  laat wel toe dat de biodiversiteit van onze prachtige groene long vertrappeld, verkracht, vernederd, vermoord wordt. Het is een schande.

Pro Actief wenst 365 dagen rust in ons stukje unieke natuur en is overtuigd dat evenementen er niet thuis horen. Het broedseizoen, het nieuwe leven van fauna en flora bij het ontspringen van het blad mag niet verstoord worden. Ook het dineren op het water, het ganse seizoen door, lijkt ons voor niets nodig en zal ook schade toebrengen aan alles wat leeft in deze visrijke vijver. Hoe dan ook waar de mens te overdadig in de natuur aanwezig is brengt dit schade toe.

Pro Actief lijkt hierin een groenere houding te hebben voor mens, dier en natuur dan de Groene partij zelf. Wij vragen de Oostendenaars om dit protest te ondersteunen en jullie ongenoegen te uiten naar het gemeentebestuur. Dit moet echt de allerlaatste keer zijn dat zo’n soort evenement in ons  ‘bosje’, in deze oase van rust plaatsvind.

Pro Actief vraagt respect voor de natuur en wenst dat dit stadsbestuur in de toekomst betere geschiktere plaatsen uitkiest.  Wij zijn pro evenementen in een bruisende stad maar graag op de juiste locaties. Laat de natuur met rust.

You cannot copy content of this page