Een zwarte donderwolk onder de regenboog.

Een zwarte donderwolk onder de regenboog.

Het dossier omtrent het dierenasiel van Oostende, blijkt meer als donkere wolken te blijven hangen over onze schitterende stad. Wij mogen echt niet langer een politieke spelletje spelen op de rug van de thuisloze dieren. Dit is niet allen dieronvriendelijk, maar gaat in tegen de wensen van duizenden dierenliefhebbers in onze stad. PRO-Actief Oostende ging nochtans constructief aan de slag naar een mogelijke oplossing.  Hierbij stelden wij aan het stadsbestuur voor om een bemiddelaar te willen aanstellen.

Het stadsbestuur met voornamelijk de burgemeester Bart Tommelien volgde onze stelling en stelde  voormalig schepen en advocaat Bart Bronders aan. Heel wat mensen waren opgelucht met de aanstelling van de bemiddelaar. Echter blijft het dossier ook met deze bemiddelaar muurvast zitten. Het blijkt bijna op een Oostendse dictatuur waarbij één iemand tegen de meerderheid binnen de bevolking de nieuwbouw van het dringend te bouwen en nodige dierenasiel tegenhoudt.

Gisteren hoorden we de uitspraak van Bart Tommelien in de gemeenteraad. Na een driedaags festival in het Maria Hendrika park ” ’t Bosje ” waar de thuisloze dieren slachtoffer werden van geluidsoverlast en trillende muren. Het dierenasiel liet inmiddels weten, dat deze drie dagen en de dagen daarvoor met geluidstesten zeer stresserend waren voor de dieren. Onze burgerpartij die een verzoekschrift liet agenderen op de gemeenteraad, om  “ ’t Bosje ” te willen omvormen tot een natuurzone werd door de burgemeester weggelachen.

’t Bosje , het Maria Hendrikapark IS een groene natuurzone met een zeer rijke fauna en flora.

3 weken opbouw met aan- en afrijden van camions, apparatuur, lawaai, testen, dan vervolgens 3 dagen concert en nog een week afbouwen zorgt dat deze groene oase een maand lang door zeer veel mensen uit balans gebracht werd.  Het hoeft geen tekening dat wildplassen en achterlaten van zwerfvuil, het betreden van stukjes natuur die er anders ongerept bijliggen, door een grote menigte geen goed doet.

De burgemeester van Oostende gaat echter in zijn uitlatingen veel verder als op het eerste moment zichtbaar is. Als dit stadsbestuur de burgerparticipatie hoog in het hart draagt, kunnen zij de meer dan 11.000 mensen die voor een natuurzone in het Maria Hendrikapark ” ’t Bosje ” gestemd hebben niet naast zich neerleggen. Indien hij ook dit naast zich neer legt, levert hij zelf het bewijs dat burgerparticipatie een lege doos is.

Wij willen er extra op wijzen dat mede met de partij GROEN in het belang van de dieren de wekelijkse vuurwerk afgeschaft werd. Dat ook de pony’s op de kermis verboden werd. Alles in het teken ter bescherming van het dier. PRO-Actief Oostende wil ook in deze zaak constructief naar oplossingen zoeken. Een natuurzone in Oostende is een meerwaarde. Oostendenaars hebben duidelijk gemaakt, de nood aan een plaats waar zij tot rust kunnen komen.

Moet volgens U het Maria-Hendrikapark ook als het "t’Bosje" gekend een NATUURZONE blijven waar GEEN plaats is voor evenementen ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page