Verloren koude neus !

Verloren koude neus !

Als Partijvoorzitter en echte dierenliefhebber ben ik van de gebeurtenissen in onze stad verontwaardigd. Ik had werkelijk slapeloze nachten om te beslissen al dan niet te reageren. Maar zwijgen is toestemmen, en daar wil ik me niet aan bezondigen of schuldig aan maken.

Net als heel wat dierenliefhebbers, waren ook wij bij Pro-Actief geschokt over de gebeurtenissen van zaterdag 25 februari 2023 in de vroege avond waarbij een lieve hondje beestachtig als van een roofdier mishandeld werd. Uiteraard willen wij het geheim van een gerechtelijk onderzoek respecteren. Toch willen wij ook van de gelegenheid gebruik maken, om meer duidelijkheid te scheppen. Gwendoline C. die haar hondje op een gruwelijke wijze mishandelde, stond als kandidaat gemeenteraadslid in 2018 op de lijst van GROEN Oostende. De partij aldus bij uitstek die staat te zwaaien met een beleid rond klimaat, milieu en dierenwelzijn.

Nu zou je kunnen stellen, dat een politieke partij niet kan verantwoordelijk gesteld worden voor de daden van hun leden. Dit klopt natuurlijk wel, echter is er nog steeds een ethische en morele kant. Pijnlijk, dat GROEN Oostende voor de verkiezingen van 2018 nog reclame maakte dat diezelfde Gwendoline C zou meeschrijven aan het GROEN-programma omtrent dierenwelzijn in Oostende.

Wij nemen aldus nota, dat GROEN die deel uitmaakt van het  stadsbestuur in Oostende, zich aldus verbonden heeft aan dierenwelzijn, maar geen vinger krom maakt voor de noden van het dierenasiel in Oostende. De schepen van dierenwelzijn  Silke Beirens (BROEN) stuurde haar kat naar de open vergadering van het dierenasiel waar de noden in kaart werden gebracht. Frappant detail, het stadsbestuur kan er op rekenen dat het andere hondje van Gwendoline C. ter verzorging naar het dierenasiel Oostende werd overgebracht nadat de politie het achterblijvende dier in beslag nam.

Het dierenasiel van Oostende neemt in tegenstelling tot dit stadsbestuur waaronder GROEN Oostende wel degelijk zijn verantwoordelijkheid. Het is dus de hoogste tijd, dat dit stadsbestuur over de eigen schaduw springt en zijn verantwoordelijkheid tegenover de dieren voor serieus neemt. Dierenwelzijn is niet alleen goed zijn voor je eigen dieren, maar voor alle dieren.

Wij vragen uitdrukkelijk als onafhankelijke burgerpartij dat GROEN Oostende zich te distanciëert van  deze gruwelijke daden en een duidelijk standpunt tegenover Caroline C. inneemt.


Stad Oostende moet zijn verantwoordelijkheid opnemen tegenover het dierenasiel ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page