TROTS op onze Belgische IDENTITEIT

TROTS op onze Belgische IDENTITEIT

België ontstond na de Belgische Revolutie in 1830 toen het zich afscheidde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, waar het sinds 1815 toe behoorde. Na de onafhankelijkheid werd de jonge natie vooral door de ontwikkeling van een zware industrie in Wallonië een van de voortrekkers in de Industriële Revolutie.

De ontwikkeling van Vlaanderen bleef achter tot het economisch zwaartepunt naar het noorden begon te verschuiven vanaf de jaren 1960. Ons land heeft zich zonder twijfels verder ontwikkeld maar wij zijn nog niet klaar. Het is tegenstrijdig al dan niet in een goede richting. Verschillende politieke krachten zien in een scheiding een meerwaarde. Andere houden vast aan onze identiteit.

PRO-Actief als onafhankelijke burgerpartij is TROTS op onze identiteit. Wij zijn een klein land, die het nog meer noodzakelijk maakt dat wij weer dichter bijeen groeien. Het land kende in het verleden tal van rampen. Teveel mensen verloren hierbij hun leven. Plots stonden wij hand in hand voor solidariteit. Dit is wat wij zijn, dit is wat wij weer moeten zijn. Trots op wat wij zijn, fier op ons land, de moed om de uitdagingen van de toekomst te willen aanpakken.

LIKE & Share

You cannot copy content of this page