Straatverlichting uitdoven als besparing.

Straatverlichting uitdoven als besparing.

De Duitse stad Keulen waar ik ben opgegroeid heeft een reeks maatregelen aangekondigd om het energieverbruik te beperken. Zo zullen de lichten van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen, ’s avonds niet langer branden. Normaal wordt de Dom de hele nacht door verlicht. Voortaan zal dat maar tot 23.00 uur gebeuren, in de herfst wordt dat zelfs tot 22.00 uur. Daarnaast zal ook de straatverlichting vanaf 23.00 uur met de helft gedimd worden en zal ze later aan en vroeger uit worden gezet.

Eerste Vlaamse steden nemen noodmaatregelen om energie te besparen. Maar net zoals Hannover en Berlijn kijken lokale besturen in Vlaanderen hoe ze hun energiefactuur kunnen doen dalen. Oostende kan hier in een grote rol in opnemen. Tal van Oostendenaars zijn inmiddels overgegaan , om energieverbruik te doen dalen. Verlichting wordt vroeger als gewoonlijk gedoofd. Uitbaters van winkels nemen op vandaag reeds maatregelen. Ook zij verlichten hun zaak minimaal.

De stad Oostende heeft ook reeds maatregelen genomen, door het inrichten van energie zuinige LED verlichting in  openbare gebouwen. Echter verdoet dit niet. Ook de straatverlichting in onze stad, brengt een prijskaartje mee. De verlichting van bezienswaardigheden zijn niet gratis te verkrijgen.

Met een verwachtende schuldenlast van liefst 204 miljoen Euro, zien wij van PRO-Actief Oostende de schuldenspiraal verder de verkeerde richting indraaien. Gepaste maatregelen zijn voor onze burgerpartij  aldus aan de orde.

Het doven van de straatverlichting vanaf 23:00 of 00:00 uur kan een grote inpakt hebben of het energieverbruik van de stad Oostende. Echter laat ons toe, erbij te vermelden dat het doven van de straatverlichting impact zal hebben op de criminaliteit bij nacht. Indien de stad Oostende aldus zou overgaan tot doven van de straatverlichting, moeten de politiepatrouille bij nacht worden verhoogt.

Straatverlichting uitdoven na 23:00 uur als energiebesparing ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page