STATIEGELD, het kan zo makkelijk!

STATIEGELD, het kan zo makkelijk!

Tussen 15 juli en 15 augustus krijg je aan 3 strandposten in Bredene 20 eurocent terug als je de PET-flessen terugbrengt. Tegen het einde van de dag liggen er meer plastic flesjes en blikjes op het strand dan dat er dagjestoeristen op een handdoek hebben gelegen. De stranden moeten terug veilig en proper worden en de invoering van statiegeld kan daarvoor een wereld van verschil.

Oostende moet zijn verantwoordelijkheid opnemen en mee instappen in het proefproject van onze buurgemeente. Onze Burgerpartij wil het stadsbestuur in Oostende sensibiliseren om zwerfvuil op een meest PRO-actieve manier te willen aanpakken.

“Ik begrijp niet goed waarom ons land zich negatief opstelt voor statiegeld. In Duitsland opgegroeid ken ik het gewoon niet anders. Het is een normaal, dat je uw blikjes en flesjes naar de automaat brengt. Ook mensen die het financieel moeilijk hebben, verzamelen de blikjes en flesjes waarmee ze bijdragen aan de netheid en met een kleien bijverdienste beloond worden”. Aldus: partijvoorzitter Wyffels René

Slechte zwerfvuilcijfers bewijzen noodzaak statiegeld

In landen als Duitsland en Nederland kan dit nochtans al.  Studies tonen bovendien aan dat de invoering van een statiegeldsysteem het recyclagecijfer van ongeveer 64 % naar boven de 90 % zou stuwen. Het proefproject  uit Bredene moet aan de overheid aantonen dat statiegeld op PET-flessen en blikjes werkt en moet ingevoerd worden.  Er moet immers niet alleen alles op alles gezet worden om te zorgen voor een proper strand en zee, maar ook voor minder zwerfvuil in ons dagelijks bestaan.

PRO-Actief Oostende staat 100% achter het proefproject in Bredene. Hieromtrent zullen wij een verzoekschrift indienen, om het stadsbestuur te willen sensibiliseren mee in dit project te willen stappen.

Statiegeld in Oostende ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page