PARTIJVOORZITTER

De heer Wyffels René F. B.

Geb.: 23 september 1966 in Kassel (BRD)

Wonend sedert 2004 in Oostende stad aan Zee

Hij richtte september 2018 de Burgerpartij op. Na een forse groei werd hij door de raad van bestuur in 2019 als partijvoorzitter verkozen. Sedert deze periode heeft hij reeds verschillende projecten bij het stadsbestuur van Oostende kunnen realiseren. Onze voorzitter is zonder twijfel een mens die het hart op de tong draagt. Echter kentekent hij vooral als iemand die niet klakkeloos opgeeft.  Hierdoor kreeg hij dan ook in Oostende de bijnaam “de pitbull van Oostende”.

 

ONDERVOORZITTER

Mevr. Elsie Achtergaele

Geb.: 6 februari 1959 in Merelbeke, Oost-Vlaanderen, Belgium

Zij was steeds vuur en vlam voor het oprichten van een echte burgerpartij in Oostende. Op deze meest effectieve manier, kunnen de Oostendenaars het stuur in eigen handen nemen. Zij was tevens uitbater van een horecazaak in Brugge. Deze unieke vrouw is een meerwaarde voor onze burgerpartij, en brengt een catalogus van ervaringen in het besturen mee.

 

PARTIJSECRETARIS

Mevr. Rosine Dubus

Geb.: 25 april 1947 in Dottenijs, Hainaut, Belgium

Deze meest indrukwekkende persoonlijkheid was medeoprichter van onze burgerpartij. Zij steekt vooral uit, door de zoektocht naar evenwichtigheid. Zij is de kompas van ons bestuur, in de zoektocht naar een evenwichtig besturen.  In het dagelijkse politieke leven, toont zij ons met hart en ziel de noden van de mensen. Zij brengt een schatkist aan levenservaringen mee in onze partij, waar wij iedere dag gebruik van mogen maken.

 

BESTUURSLID

De heer Vanoutryve Wim

Geb.: 22 september 1973

Wim was reeds vroeg politiek actief. In 2012 was hij bestuurslid van Vlaams Belang Nieuwpoort. Voor de periode 2012 tot 2016 kreeg hij het vertrouwen van de leden als voorzitter van VB de afdeling in Nieuwpoort. Zo’n 4 maanden later werd unaniem verkozen tot ondervoorzitter van de koepel Vlaams Belang Nieuwpoort- Koksijde- De Panne. Om vervolgens in hetzelfde jaar bestuurslid zijn geweest in de regioraad in Provincie West-Vlaanderen en daar verschillende jaren secretaris ben geweest. Van 2013 – tot 2014 was hij bestuurslid van het Kustoverleg dat eveneens koepel was van het Vlaams Belang en dat onder impuls van Christian Verougstraete.

 

Na zijn verhuis naar Brugge werd hij van 2017 tot 2018 bestuurslid Brugse afdeling. In totaal was Wim 6 jaar bestuurslid binnen de verschillende afdelingen en koepels van Vlaams Belang. Hij was tevens kandidaat van 2 verkiezingen. Onder maar in 2014 voor het Vlaams Parlement en de laatste maal met de laatste regionale verkiezingen in 2018.