OPROEP naar de Burgemeester

OPROEP naar de Burgemeester

Onze Bart Tommelien is geen slechte mens, maar als burgemeester heeft hij blijkbaar de voeling met de Oostendenaars verloren. Dit is vermoedelijk te wijten dat hij zich teveel laat omringen van de “elite” van onze stad. Een gesprek op straat met onze “Bart” is bijna niet meer mogelijk voor de Oostendenaars.

Stond hij toch altijd tussen de mensen, blijkt er nu geen tijd meer te zijn voor het grote publiek. ”Politiek ben ik duidelijk op een ander wolkje onderweg, maar als mens kan ik met onze Bart door de zelfde deur. Als mens, kijk ik nog steeds naar hem op, maar de politieke visie kan ik niet delen. Het blijkt mij allemaal een beetje teveel “opgezet””. Aldus: Wyffels René

De schuldenlast voor de Oostendenaars zal op een record niveau staan na zijn eerste legislatuur als burgemeester. De legislatuur is nog niet voorbij, en wij zien nu reeds het getal van 243 miljoen Euro schuldenlast. Dit wil dus zeggen, dat ieder Oostendenaar  jong of oud zowat 3.410,95 € in zijn rugzakje moet meedragen. Voor onze burgerpartij is dit onaanvaardbaar.

“Ons Bartje is het reeds vergeten, maar mij blijft het in de herinnering. “Opzoek naar een nieuwe uitdaging wilde ik de berichtgeving in Oostende veranderen. Ik richtte als eerste een digitale karnt op in Oostende waar bewegende beelden zichtbaar waren. Dus kwam ik met mijn videocamera in de gemeenteraad terecht. Ik wilde de korpschef filmen, maar deze zat naast mij zodat ik in de midden van de gemeenteraadzaal moest gaan zitten . Dit was niet naar de zin van voormalige burgemeester. Bartje als voorzitter van de gemeenteraad nam hij met een ruzie voor mij op. “Iedere journalist is evenwaardig”. Dit is Bartje hoe wij hem kenden. Ik betreur dat deze eigenschappen verloren zijn gegaan.” Aldus: Partijvoorzitter Wyffels René

Oostende maken wij samen.

Net daarom is het ontzetten belangrijk, dat de bestuursploeg de voeling met de Oostendenaars niet verliest. Kerntaak is vooral luisteren naar de mensen, om te kunnen waarnemen wat bij de mensen leeft. Waar er problemen zijn, die wij gemeenschappelijk moeten oplossen. Het idee van een burgerpartij die voor deze meest belangrijke taak garant staat is zo ontstaan.

PRO-Actief afd. Oostende heeft onder leiding van het huidige stadsbestuur reeds heel wat projecten voorgesteld en kunnen realiseren. Niemand in deze stad kan dit nog ontkennen. Laat ons duidelijk zijn, dit was mogelijk niet omwille van mijn mooie ogen. Het was mogelijk omdat onze projecten goed voorbereid waren en meest met argumenten werd onderbouwd. Op dit vlak heeft de Burgemeester Bart Tommelein woord gehouden. In de begin van de legislatuur liet hij ons weten, “als uw voorstel goed is onderbouwd, en er een meerwaarde is voor onze stad, wil ik erna luisteren.” Er is nog heel wat werk aan de winkel, en wij zullen hierin onze verantwoordelijkheid als burgerpartij zeker opnemen. Wij hopen vooral, dat onze burgemeester vast wil houden aan zijn gegeven woord. Burgemeester zijn voor alle Oostendenaars blijft een meest enthousiaste opdracht.

OPROEP: Vooral is deze oproep gericht naar onze burgemeester “Kijk terug naar wie je was”. En zeker ook “blijft jezelf trouw zonder ons te vergeten”. Oostende kan weliswaar bestuurd worden door politici, maar Oostende wordt gemaakt door de Oostendenaars. Wij allen creëren onze stad naar de voorstellen van de mensen die er leven. En dit is ook goed zo.

Wij moeten aldus stoppen met de vinger naar andere te wijzen. Ook de verwijzing naar andere legislaturen is meest onheus. Laten wij de vinger gebruiken, om te wijzen naar de toekomst en hoe wij samen het beter kunnen doen.

You cannot copy content of this page