OPEN BRIEF aan de RAADSLEDEN !

OPEN BRIEF aan de RAADSLEDEN !

5 decemeber 2022

Beste Raadsleden,

Dit is meer dan een trieste evaluatie ! Op 18 maart 2021 richten wij als burgerpartij een verzoekschrift naar de gemeenteraad om het huwen op strand of met zicht op de zee mogelijk te maken. Een zeer belangrijke dag in het leven van een koppel moest voor ons ook een waardige plaats krijgen. Nadat wij van de bevoegde schepen een negatief antwoord kregen, werd het later dan toch gerealiseerd.

Wij  zijn zeer tevreden dat het stadsbestuur onze suggestie had opgepikt, maar dat het stadsbestuur hier nu een businessproject van maakt, gaat voor ons de boeken te buiten. Dit was op deze manier 𝗡𝗢𝗢𝗜𝗧 onze bedoeling!

Als wij gaan kijken naar de huwelijkszaal in het stadhuis van Oostende kan niemand ontkennen dat dit niet meer van dezer tijd is. De financiële middelen ontbreken om deze meest belangrijke plaats naar het jaar 2022 te brengen. Net daarom was het belangrijk, dat wij op zoek gingen naar een waardig alternatief. Wij betreuren vooral de houding van dit stadsbestuur die met de pluimen van een ander gaat lopen.

“Met onze burgerpartij wilden wij vooral voor de Oostendenaars een meest positief project verwezenlijken. De bevoegde schepen Hina Bhatti (Open VLD) antwoorde dat dit decretaal niet mogelijk zou zijn. Echter waren wij reeds op de hoogte dat dit dus wel mogelijk kon gemaakt worden. Ik begrijp dat deze vernieuwingscoalitie opzoek moet gaan naar 𝟵𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗼𝗲𝗻 𝗲𝘂𝗿𝗼, en dit is zeker niet makkelijke. Echter laten jullie mij toe te mogen aanhalen dat deze vernieuwingscoalitie dreigt een “𝗶𝗻𝗱𝗲𝘅𝗰𝗼𝗮𝗹𝗶𝘁𝗶𝗲” te worden”. Aldus: Wyffels Rene

PRO-Actief Oostende heeft sedert de verkiezingen van 2018 nog niet stilgestaan. Als enige scheurpartij hebben wij verdeeld over de jaren ca 100 verzoekschriften, bezwaarschiften ingediend. Je moet het uiteraard met ons niet altijd eens zijn, waar niemand kan ontkennen dat wij ons rol opnemen.  Wij nemen onze opdracht deze door 561 Oostendenaars kregen “au sérieux”! Wij raden de traditionele partijen DRINGEND aan, ons voorbeeld te willen volgen. Het vertrouwen in de politiek kan er maar op vooruit gaan. Met onze burgerpartij blijven alvast PRO-Actief ingesteld, omdat dit de Oostendenaars ten goede komt.

Graag wil ik dan van de gelegenheid gebruikmaken, om de raadsleden maar vooral de Oostendenaars een gezellig en warm kerstfeest te wensen. Een goede gezondheid staat hierbij natuurlijk prioritair. Maar laten wij ook werken aan een echte vernieuwing voor onze stad aan zee.  

Met de meeste hoogachting
Wyffels René F. B.                     
Partijvoorzitter

 

Deze OPEN brief teken ik mee ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page