Oostende moet Smart City worden.

Oostende moet Smart City worden.

Smart City is een stad waarbij informatietechnologie en het internet der dingen gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen. Hierbij gaat het voor PRO-Actief Oostende verder dan om de administratie en als voorzieningen zoals bibliotheken, ziekenhuizen, het transportsysteem en de nutsvoorzieningen.

Verkeersveiligheid verbeteren mits digitalisering, is één van onze speerpunten voor de toekomst. Wij willen dat de stad investeert in digitale verkeersborden. Op deze manier legen wij de verspilling van belastinggeld door verkeersborden na de zoveelste wijziging aan bande. Een centrale verkeersleiding (CVL) kan indien nodig onmiddellijk in het verkeer ingrijpen. Een periodieke snelheidsbeperking waar nodig vastleggen. Het maakt helemaal geen zin, dat je het verkeer van 4-6 uur kunstmatig vertraagt naar 30 km/uur.

Voor onze Burgerpartij is het meer dan investeren in de toekomst van onze stad. Het is onze stad klaar maken voor de toekomst. Smart City is aldus meer, dan de meest mensen vermoeden. Met digitale verkeersborden, kunnen wij perfect de schoolpoorten voor onze kinderen veiliger maken.

Ons doel moet zijn van, Oostende een slimme stad te maken waar wij inzetten om de levenskwaliteit te verhogen door de stad efficiënter te organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur te verkleinen. Alle onderdelen van de stad zijn verbonden via een netwerk van sensoren, internet en hoogstaande technologische apparaten met als motor het internet der dingen. Dit maakt niet alleen een beter besturen mogelijk, maar creëert de mogelijkheid kort op de noden in te kunnen gaan.


Oostende moet Smart City worden ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page