OCMW kampt met werkdruk

OCMW kampt met werkdruk

PRO-Actief Oostende verneemt met grote bezorgdheid problemen bij de herstructurering van het OCMW Oostende. Hieromtrent zien wij ons gehouden, onze vragen aan de OCMW-raad te willen richten. Op deze manier krijgen wij de nodige informaties, om naar constructieve oplossingen  te kunnen zoeken.

Vooral zijn wij bezorgd over de stijgende werkdruk voor de medewerkers van het OCMW Oostende. Door de opname van de Oekraïne vluchtelingen stijgt het aantal dossiers voor ons personeel van het OCMW met ca. 40%. De maatschappelijke medewerkers hebben reeds een weerdruk die zonder twijfel hoger ligt als in Brugge waar één assistente gemiddelde 30 cliënten beheerd. In Oostende zijn dit er voor één assistent zowat 60 dossiers.

Het zijn aldus moeilijke tijden voor het OCMW Oostende, wat van ons afdwingt creatieve en doelgerichte oplossingen te gaan zoeken. Wij moeten het OCMW Oostende weer aantrekkelijker maken voor de aanwervingen van nieuw personeel. Aldus is het voor ons noodzakelijker dat wij nieuwe banen creëren die de werkdruk per assistente laten dalen, in de plaats een nieuwe medewerker te gaan zoeken voor het kabinet van onze burgemeester.

Lees ook ons VERZOEKSCHRIFT: 14-05-2022-OCMW-2.0

You cannot copy content of this page