“Needle spiking” gevaren voor De kust!

“Needle spiking” gevaren voor De kust!

Oostende moet met betrekking tot “Needle spiking” pro-actief maatregelen nemen. De grootste stad aan zee trekt in de zomerspits niet zelden tot 200.000 toeristen naar onze stad. Dit kan best wel doelwit worden voor mensen met slechte bedoelingen. Omdat wij vooral  “Needle spiking” zien waar vele jonge mensen samen komen. Na de coronacrisis zijn de mensen blij weer buiten te kunnen komen. Veel te lang moesten wij een gedeelte van onze vrijheden afstaan. Nu dat de jongeren weer samen mogen komen, en van onze vrijheden kunnen genieten moeten wij ook oplossingen vinden voor  “Needle spiking”.

Wat is “needle spiking”?

Needle spiking is een fenomeen waarbij mensen geprikt worden. Meestal tijdens het uitgaan en zich daarna duizelig of onwel voelen. Aangenomen wordt dat er een soort drug wordt ingespoten. De eerste meldingen kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, in oktober vorig jaar.

De voorbije dagen kwam het fenomeen van “needle spiking” volop in het nieuws nadat 14 Mechelse voetbalsupporters zich plots onwel voelden kort nadat ze een prik hadden gevoeld. Bij de slachtoffers werden toen volgens de politie prikletsels gevonden, maar het is onduidelijk of die ook medisch zijn vastgesteld. (bron:VRT-NWS)

PRO-Actieve maatregelen:

Onze burgerpartij is meest bezorgd over het de nieuwe en onaanvaarde “trend” die wij vooral bij jongeren bijeenkomsten zien. Oostende heeft een tal van evenementen die heel wat jongeren naar onze badstad zullen doen afzakken.

Net daarom moeten wij onze verantwoordelijkheid durven opnemen en pro-actief maatregelen nemen. “Wij zijn meest bezorgd over deze gebeurtenissen, en willen de burgemeester van Oostende sensibiliseren. Als administratief hoofd van de lokale politie en bevoegd voor de veiligheid, beschikt hij over een tal van mogelijkheden”.

Onze aandachtspunten moeten vooral naar de jongeren evenementen gaan. Het evenement “Oostende Beach” zou wel is kunnen misbruikt worden voor  “needle spiking”. Onze burgerpartij vraagt dan ook aan het stadsbestuur maar evenmin aan de Lokale Politie waakzaam te blijven. Grondige controles dunnen slachtoffers vermeiden.  Hieromtrent zien wij een echte noodzaak dit op de gemeenteraad te willen agenderen. De veiligheid van de Oostendenaars en toeristen moet prioritair staan.

Deze ochtend lezen wij lezen wij in de krant: “Het staat zeker op de agenda voor de bespreking met alle hulpdiensten”, “Maar om nu al concreet te zeggen of er extra maatregelen komen? Neen, daarvoor is het te vroeg en dat hangt ook af van wat de politie adviseert.” zegt festivalorganisator Kevin Beirens in HLN.

Onze burgerpartij betreurd de voorzichtige houden van de organisator “Oostende Beach” festival. De organisatoren moet helemaal niet wachten op het advies van het stadsbestuur en of lokale politie, en kunnen perfect zelf een meer pro- actieve rol innemen.

OPROEP:

PRO-Actief Oostende wil teven ook een warme OPROEP doen naar de ouders van jongeren. Een stad kan zeker maatregelen nemen, maar ouders van jongeren kunnen hun kinderen sensibiliseren en waarschuwen voor de gevaren. Dit wekt meestal beter als de maatregelen die een stad of organisator kan nemen. Het is aldus heel belangrijk, dat ouder met hun kinderen over  “needle spiking” spreken.

You cannot copy content of this page