Nachtsluiting begraafplaatsen

Nachtsluiting begraafplaatsen

Gemeenteraadslid Wesley Deschuytter (Vlaams Belang) verwees naar enkele recente incidenten aan om te interpelleren over de veiligheid en sereniteit op de stedelijke begraafplaats aan de Stuiverstraat. “Er zijn zorgwekkende feiten zoals diefstallen van stukken op de graven, de aanwezigheid van druggebruikers en -dealers en kinderen die over de strooiweide fietsen. Er is geen nood aan een nachtelijke toegang en de stad zou camera’s moeten plaatsen.”

Uit de cijfers van de lokale politie blijkt dat dit jaar 4 en vorig jaar 7 feiten waren. “Camera’s inzetten is niet evident”, zegt korpschef Philip Caestecker. “De begraafplaats is twee keer zo groot als het Leopoldpark en één camera kost 30.000 euro. We vragen om verdachte dingen te melden en zo weinig mogelijk losstaande zaken op de graven te plaatsen.”

Net om deze redenen, wil onze burgerpartij PRO-Actief afd. Oostende een nachtsluiting van de begraafplaatsen afdwingen. “Er is noch niemand in Oostende die gelooft dat er in de nachturen iemand wil rouwen aan het graf van zijn overleden vriend of familielid”.

You cannot copy content of this page