Lange Nelle eenzijdig geblindoekt !

Lange Nelle eenzijdig geblindoekt !

PRO-Actief Oostende niet te vinden over de maatregelen die door Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) in de duisternis der anonimiteit liet uitvoeren. Ons kenmerk aan de kust werd eenzijdig geblinddoekt, om de bewoners van de nieuwe woontoren tegen de lichtinval te beschermen.

“De manier waarop dit gebeurde toont duidelijk dat het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust behoorlijk weerstand verwachte. Inmiddels zien wij dat ook aan de poll op HLN, waar liefst 91% van de lezers NIET akkoord gaan met de eenzijdige blinddoeken”. Aldus: partijvoorzitter Wyffels René

De vuurtoren werd vanaf 29 oktober 2004 beschermd als monument. Op 5 oktober 2009 werd hij aangeduid als bouwkundig erfgoed. Hierdoor moet het gebouw in oorspronkelijke staat blijven. Als wij de wettelijke bepalingen interpreten, is de verandering van oorsprong onwettig en niet toegelaten.  

“Wij zullen grondig moeten belijken, in hoever de maatregelen wettig zijn en welke juridische mogelijkheden bestaan. Het bezwaarschift is inmiddels verzonden, en daardoor heeft het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust de tijd om te reageren. Wij sluiten alvast niet uit, dat wij het MDK in gebreken zullen stellen. Wie op deze site een appartement kan kopen, beschikt ook over de financiële middelen om verduitsende gordijnen te kopen. De proportionaliteit komt hier behoorlijk in het gedrag”. Aldus: partijvoorzitter Wyffels René

Als onafhankelijke burgerpartij vragen wij dan ook met ingang van ons bezwaarschrift het herstel van het monument in oorspronkelijke staat.

 

Breng "Lange Nelle" in oorspronkelijke staat ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page