Kerkhof Stuiverstraat No-Go Area?

Kerkhof Stuiverstraat No-Go Area?

Met enige bezorgdheid nemen wij van PRO-Actief afd. Oostende voor de zoveelste keer de opmerkingen van de Oostendenaars met betrekking tot de problematiek op de begraafplaats voor serieus. Reeds maandag 28 maart 2022 bracht raadslid  Wesley Deschuytter (Vlaams Belang)  de onhoudbare gebeurtenissen op de gemeenteraad. Raadslid Deschuytter (VB) liet de gemeenteraad weten, dat hij zelf ontzettend geraakt is over het respectloos gedrag ten aanzien van de overledenen en hun nabestaanden.

Het stadsbestuur was NIET te vinden voor de voorstellen van raadslid Deschuytter (VB) om de begraafplaatsen in de nachturen te sluiten. Ook een camerabewaking zoals voorgeteld zou niet haalbaar zijn, aangezien de grote oppervlakte. De vraag naar meer toezicht door de lokale politie werd door de korpschef Philip Caestecker als reeds actief beschouwd. “De wijkagent gaat reeds regelmatig over het kerkhof”. Aldus:  hoofdcommissaris Philip Caestecker

PRO-Actief afd. Oostende volgt resoluut de vordering van raadslid Deschuytter (VB) om de begraafplaatsen in de nachturen weer te willen sluiten. Als de lokale politie NIET zijnde instaat de orde en veiligheid te handhaven, zegt dit veel over de prioriteiten van het stadsbestuur. Wij kennen ook niemand die in de nachturen op het kerkhof gaat om te touwen. Alleen de mensen die in de duisternis der anonimiteit willen blijven vinden de weg naar deze plaats.

Inmiddels bereiken ons al maar meer meldingen van Oostendenaars die verontwaardigd zijn over wat er allemaal op de begraafplaatsen gebeurt. De begraafplaats op de Stuiverstraat blijkt dan ook perfect voor mensen met de meest slechte bedoelingen. Of met andere woorden een No-Go-area.

“Goede avond vrienden.  Ik ben zonet terug van mijn dagelijks bezoekje aan de begraafplaats in de Stuiverstraat in Oostende.  Gisteren verse boeketjes tulpen gebracht voor Julie en voor mijn mama die me verliet in 2009 en voor wie mijn pa die nu 92 jaar is een hoekje reserveerde aan de strooiweide om haar te kunnen herdenken.  Vandaag zijn die verse tulpen die ik er gisteren plaatste nog maar eens verdwenen. De vijfde keer al dit jaar dat verse snijbloemen of uitschietende bloembollen die ik er breng gestolen worden. En blijkbaar bij nog veel andere overledenen volgens dat ik verneem uit goede bron”. Aldus: Luc

Onze burgerpartij ziet inmiddels dat de situatie volledig uit de hand dreigt te  lopen. Dit is een onaanvaardbare situatie die zich keer op keer herhaald en die moet stoppen. Het stadsbestuur moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Als een camerabewaking niet mogelijk is, en de lokale politie geen toezicht kan/wil houden blijft maar één alternatief. De sluiting van het kerkhof in de.

“Ik richt mijn oprechte excuses aan de slachtoffers en nabestaanden. Ook al is dit taak van onze burgervader Bart Tommelein deze blijkbaar geen tijdje kan vrijmaken voor een paar troostende woorden. Ik roep onze burgemeester op om eindelijk werk te willen maken van de vele problemen in onze stad. Minder aan populisme of de Oostendenaars zand in de ogen strooien zou een echte meerwaarde zijn voor tal van Oostendenaars”. Aldus: Wyffels René partijvoorzitter PRO-Actief Oostende.

You cannot copy content of this page