Jongeren willen meer ruimte.

Jongeren willen meer ruimte.

“We hebben in onze stad of gemeente geen plek waar we echt terechtkunnen”

Je kan er op jijkiest.be niet om heen. Jongeren dienen massaal voorstellen in, waarin ze vragen om meer jeugdhuizen, uitgaansmogelijkheden… Kortom, meer ruimte voor jongeren om jong te kunnen zijn. Gisteren sprak Dorianne Aussems in Generation M op MNM met enkele indieners van zo’n voorstellen. De boodschap was duidelijk: “De stad of gemeente moet zorgen voor een plek waar jongeren zich kunnen ontplooien.”

PRO-Actief Oostende wil hier werk van maken. Het is tijd dat wij investeren in de jongeren. Deze jongeren zijn de toekomst van onze stad. Luisteren naar de mensen is niet genoeg. Wij moeten er dan ook iets mee durven doen. Daarom willen wij samen met de stad Oostende in overleg gaan. Alleen op deze manier kunnen wij pro-actief werken, en overlast voorkomen.

Wij luisteren naar de jongeren:

  • Andreas (25) uit Evergem vraagt bijvoorbeeld al twee jaar lang om een jeugdhuis. “Als je niet in de Chiro of een voetbalclub zit, moet je nog altijd een plek hebben waar je terechtkan.” Hij heeft de lokale politici al meermaals aangesproken en zijn voorstel werd telkens enthousiast onthaald. Maar als het puntje bij paaltje kwam, werd er toch niets met zijn idee gedaan.

  • Martijn (17) In Tessenderlo is er wel een jeugdhuis waar jongeren kunnen samenkomen, maar volgens is het volledig verouderd waardoor jongeren zich niet aangetrokken voelen om erheen te gaan. “Er zitten nog wel mensen, maar die zijn al ouder en zo bereiken ze dus niet de jongere generatie.” Martijn wil dat de gemeente investeert in het bestaande jeugdhuis, of ruimte zoekt om een nieuw te bouwen.

  • Ook Robin (18) uit Wommelgem vindt dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan de jeugd: “We hebben in onze gemeente geen plek waar we echt terechtkunnen.” Het enige café dat er is, trekt vooral een iets ouder publiek aan. Leuke plaatsen voor jongeren zijn er niet, waardoor ze gedwongen zijn om naar andere gemeenten te trekken om zich te ontspannen. Op Robins voorstel is al reactie gekomen van een lokale politicus, maar Robin is niet tevreden met het antwoord. “Ik denk dat het loze woorden zijn.”  

  • Patrick (16) uit Oostende: Er zijn in Oostende genoeg parkjes en plaatsen waar wij kunnen samenkomen. Maar wij zijn er niet welkom. Het duurt niet lang, en wij worden door de Politie weg gejaagd. Het is steeds zoeken waar wij terecht kunnen.

Jongeren willen meer ruimte krijgen ?

Laden ... Laden ...

 

HOME

You cannot copy content of this page