Investeringsstop voor Oostende

Investeringsstop voor Oostende

Burgemeester Bart Tommelien (Open VLD) verkondigt een investeringsstop in Oostende. Echter werd niet duidelijk wat er aan de hand is, en waarom deze melding zoveel Oostendenaars ongerust maken. PRO-Actief afd. Oostende wil hier als een onafhankelijke burgerpartij meer klaarheid verschaffen.

Vooral willen wij duidelijkheid geven waarom de stad Oostende de nodige investeringen op PAUZE zet. Voornamelijk zijn de hoger loonkosten voor het personeel de reden voor een investeringsstop. De index op de loonkosten voor het personeel kan worden samengevat op een prijskaartje van liefst meer dan 5.000.000 €. Evenmin zijn de stijgende energiekosten en of het bouwmateriaal mede oorzakelijk.

PRO-Actief afd. Oostende stuurde de burgemeester alvast een suggestie door. Omdat Middelkerke de nieuwbouw van het stadhuis hebben uitgesteld, was het niet ver zoeken naar een mogelijke oplossing ook voor Oostende. Een nieuw stadhuis is zonder enige twijfel noodzakelijk, maar in tijden van crisis niet opportuun. Burgemeester Bart Tommelien liet ons inmiddels dat dit er niets meet te maken heeft. PRO-Actief Oostende ziet dit volledig anders.

Tevens moeten wij met de Oostendenaars eerlijk omgaan. De hoge schuldenlast van liefst 204 miljoen euro snoert de stad financieel stilaan de keel dicht. De nodige buffers om de meerkosten te kunnen dragen wordt door de record schuldenlast moeilijker. Waardoor de stad Oostende met het oog op nodige investeringen keuzes zal moeten maken.

Het schrappen van investeringen zijn op zich niet de oplossing. Veel meer zien wij hierin een kans om de onkosten en inkomsten weer in even wicht te krijgen. Besparen en inkomstern verhogen moeten samen gaan, om een nodige buffer te creëren. Investeren in inkomsten zou dan wel de oplossingen kunnen zijn.  Tijd voor een pro-actief beleid.

You cannot copy content of this page