GEEN zomerpauze voor PRO-Actief door BOOST!

GEEN zomerpauze voor PRO-Actief door BOOST!

Het is inderdaad GOED nieuws voor ons, maar het brengt vooral heel wat verantwoordelijkheid met zich mee. Onze burgerpartij zet conform ons milieuplan volledig in op digitalisering. Wij zijn best trots, dat we niet moeten mee doen met de papierverspilling die elk jaar tal van bomen het leven kost. Vooral de Oostendenaars waarderen deze strategie, dit tonen de reeds meer dan 14.000 inschrijvingen voor onze digitale nieuwsbrief.

Voortaan geven wij de Oostendenaars ook meer inspraak. Burgerparticipatie mag niet langer een lege doos blijven. Wij dragen burgerparticipatie hoog in het vaandel, daarom zal voortaan iedereen de gelegenheid krijgen om zijn stem op verschillende voorgestelde projecten te geven. Dit werkt zeer goed, wat de cijfers inmiddels aantonen. 

Meer dan 14.648 mensen kunnen zich in onze visie, maar vooral in de rechtlijnigheid van onze politiek terugvinden. Sedert de verkiezingen van 2018 waar wij onder de naam “DeOostendenaar” op slag 561 stemmen haalden kennen wij nu met PRO-Actief Oostende een echte boost. De Oostendenaars schenken ons door hard werken hun vertrouwen.

Het is nog wat vroeg om over zetels in de gemeenteraad na te denken. Maar laat mij hierin eerlijk zijn, een burgerpartij is een meerwaarde voor onze stad. Ik luister vooral op het advies van mijn vader, die steeds aanmaande. “Jongen wie hard werkt, wordt later beloond”.

Vooral beschikken wij inmiddels over een schitterend team met toekomst visie. Wij moeten geen wijkbabbel of bubbel organiseren. Wij willen ons ook niet focussen op propaganda evenementen maar onze focus leggen wij bij de mensen in onze stad. Dagelijks worden wij meermaals gecontacteerd door tal van Oostendenaars. Wij luisteren aandachtig, zonder ons schuldig te maken aan beloftes die we nooit kunnen waarmaken.

We staan garant voor een nieuwe vorm van politiek. Rechtlijnig, transparant en altijd eerlijk. De Oostendenaars zijn mondige burgers, en beseffen zeer goed wat er in onze stad gebeurd. 204 miljoen euro schuldenlast kan je met vele mooie woorden trachten te verbergen, maar het verandert niets aan de realiteit. Het zijn de Oostendenaars die het prijskaartje van een sinterklaaspolitiek moeten betalen. 

“JA het is correct, ik kan met onze burgemeester Bart Tommelein door dezelfde deur. Meer nog, ik kon van hem de knepen van het vak leren. Maar inmiddels heb ik zelf leren vliegen, en heb mij vrijgemaakt van zijn vleugels. Ik zou voor ons Bartje door vuur gaan, maar in zijn manier van werken kan ik mij niet terugvinden. Vooral de verwijzingen naar de vorige legislatuur maakt mij regelmatig boos. Je moet van slechte wil zijn, om telkens naar de vorige bestuurploeg te verwijzen en gelijktijdig vergeten dat je er zelf deel van uitmaakte”. Aldus: Partijvoorzitter Wyffels René

Er staan heel wat punten op de agenda. Onder meer moeten wij streven naar een meer PRO-Actiever beleid. De problemen voor zijn zal voor de toekomst heel wat problemen vermijden. Wij moeten constructiviteit vertonen om tal van uitdagingen te kunnen oplossen. Investeringen zijn noodzakelijk, maar deze moeten wij tevens vastmaken aan opbrengst en of meerwaarde voor onze stad en zijn bevolking.

Wij moeten een evenwicht vinden tussen serviceverlening en evenwichtigheid met betrekking tot stadshuishouden. Dit zal al een grote uitdaging worden, waar wij een meest scherp verstand moeten bewijzen. Nu zullen wij ons eerst focussen op de administratie van de partij om deze op punt te stellen. Dit wil zeggen dat wij na de zomer ons dossier zullen overmaken aan de rechtbank te Brussel ter herkenning van een VZW. Dit is vooral noodzakelijk om de partijfinanciering in goed banen te leiden.

Kan U zich in onze visie terugvinden?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page