EERLIJK ONDERNEMEN in OOSTENDE

EERLIJK ONDERNEMEN in OOSTENDE

Sedert mei 2019 is de elektrische step niet meer weg te denken in Oostende. Zowat 500 elektrische steps, aangeboden door een drietal privéspelers. De steps zijn ongetwijfeld een zeer praktisch vervoermiddel, maar ze brengen ook wat problemen mee. Tal van meldingen over het rondslingeren van elektrische steps liepen inmiddels bij het stadsbestuur binnen. Daar blijft het niet bij.

Kleine ondernemers moeten bij het gebruik van het openbaar domein een vergoeding betalen aan de stad Oostende. Zo ook de hier gevestigde fiets, go cart en step verhuurders. Hierbij wordt per m² afgerekend, wat voor sommige kleine ondernemers een extra kost is. Voor het uitstallen van de elektrische step moet dus NIET betaald worden voor de gebruik van het openbaar domein. Nochtans de koophandel voor de gebruik van de elektrische step op het openbaar domain plaatsvind.

Wij van PRO-Actief Oostende vinden dit onrechtvaardig. Hier moet meer rechtvaardigheid de basis zijn voor eerlijk ondernemen. Wij zullen aldus voor de verkiezingen van 2024 een duidelijk signaal geven. Eerlijk ondernemen vraagt dat ook de drietal privéspelers hun bijdrage moeten leveren.

EERLIJK ONDERNEMEN OOK VOOR STEPS?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page