DierenNood Oostende

DierenNood Oostende

Als eerste in dit land willen wij dieren in nood de kans geven op medische verzorging ook al heeft de eigenaar van het dier de financiële middelen niet. Al te vaak zien wij, dat dieren in nood geraken en de eigenaar niet over de financiële middelen beschikken voor een optimale medische verzorging.

Dit zorgt er NIET zelden voor, dat de dieren geëuthanaseerd worden. Een lijdensweg voorkomen, is uiteraard belangrijk als er geen alternatief meer bestaat. Op vandaag zijn deze dieren echter afhankelijk van de “good will” bij de  dierenartsen in onze stad. De meeste dierenartsen tonen hierbij een voorbeeldrol, en zullen niet toelaten dat het dier een lijdensweg moet afleggen.

PRO-Actief afd. Oostende wil echter een alternatieve weg bestrijden. “Het is niet langer aanvaardbaar in een dieronvriendelijke stad, dat dieren slachtoffer worden van financiële moeilijkheden bij eigenaars. Ook de dierenartsen in onze stad, kunnen onmogelijk op de kosten blijven zitten. Daarom zullen wij het stadsbestuur vragen een mogelijke financiële tussenkomst te willen organiseren”.

Wij begrijpen natuurlijk wel, dat vele mensen zullen denken. “Wie geen centjes heeft, moet ook geen dier in huis nemen”. Maar zo makkelijk is het natuurlijk ook niet. Mensen die minder financieel krachtig zijn, kunnen perfect goede baasjes zijn voor hun huisdiertje.

“Wij verbranden heel wat centjes in Oostende deze worden gesubsidieerd. Waarom is niet praktisch organiseren voor deze die ons veel liefde geven, en zelf geen stem hebben?”. De stad Oostende kan hierin een echte voorbeeldrol innemen. Dit is tevens een PRO-actief beleid dat leven van de dieren kan redden. Deze soort verzekering moet ook niet alleen door de stad worden gefinancierd worden, dit kan perfect samen met sponsoren. Maar de stad zou het beheer op zich moeten nemen.

Ook de voorzitter van het Dierenasiel “Het Blauwe Kruis van de Kust” Fabrice Goffin liet inmiddels weten dat hij ons voorstel toegejuicht. Het kan minderbemiddelde in onze stad een reddingboei zijn. Wij zullen aldus opzoek gaan naar een meerderheid in de gemeenteraad. Dit zal echter niet makkelijk zijn, aangezien de meerderheid reeds getoond heeft  dat zij zich meer aangetrokken voelen door de kleuren van het geld.

 

You cannot copy content of this page