Heisa omtrent paardenkoers in Oostende

Heisa omtrent paardenkoers in Oostende

Ook wij van PRO-Actief Oostende kregen gisteren meldingen over de bezorgdheid omtrent de paardenkoers op de renbaan te Oostende binnen. Wij vernemen de bezorgdheid van tal van Oostendenaars echt serieus. Veel meer nog siert het de Oostendenaars met het oogmerk op het dierenwelzijn in onze stad aan zee.

In deze context gingen wij onmiddellijk aan de slag. Op het eerste zicht, konden wij ons ook vinden in de bezorgdheid omtrent paardenkoers met  zomerse temperaturen. Hieromtrent hebben wij onmiddellijk met de bevoegde diensten contact opgenomen. Ook met de paardenrenbaan van Oostende, waarbij wij onze bezorgdheid omtrent het welzijn van de paarden duidelijk maakten.

In Oostende werd het regelgeving over de paardenkoetsen gewijzigd. ๐——๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—น๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—น. Bij temperaturen boven de 28ยฐC, mogen de koetsen niet meer uitrijden, dit ter bescherming van de paarden. PRO-Actief Oostende ziet hierin een vooruitgang, naar een meest dierenvriendelijke stad.

๐—š๐—ฒ๐—ฒ๐—ป reden voor ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ธ !

De paardenrenbaan in Oostende verzekerde onze burgerpartij telefonisch:

โ€œG๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ธ. Wij delen de bezorgdheid van tal van dierenliefhebbers in Oostende, daarom monitoren wij permanent de situatie. Op de renbaan van Oostende was het tijdens de koers 26ยฐ, wat voor de paarden helemaal geen probleem is. De koers gaat over 4-5 minuten waar de paarden een inspanning moeten leveren. Na deze 4-5 minuten gaan de paarden onmiddellijk terug in een koelere omgeving. Tal van gespecialiseerde verzorgers staan klaar, om de paarden de nodige zorg te geven. Er is dus helemaal geen reden voor paniekโ€. De eigenaars van de renpaarden nemen zeker geen onnodig risico voor hun dier. Gelet op de waarde van een renpaard, die al is 100.000 euro of meer kan bedragen.

Wij betreuren  echter dat het in het stadhuis van Oostende ontzettend stil blijft. Het is een maatschappelijk thema dat bij heel wat Oostendenaars leeft.  

 

You cannot copy content of this page