DAKLOOS is THUISLOOS

DAKLOOS is THUISLOOS

De koude dagen zijn op komst, en iedereen in onze stad verdient een warme omgeving. Omdat de stad Oostende over beperkte plaatsten beschikt voor de daklozen, zijn wij zeer bezorgd. Onze burgerpartij wil niet dat mensen buiten in de koude moet trillen om te kunnen overleven. Ieder jaar worden wij geconfronteerd met een beperkte plaats voor deze mensen, en ieder jaar vragen wij de opvangplaatsen te willen uitbreiden.

Oostende is een warme stad met een ontzettend groot hart. Laten wij vanuit de politiek ons hart spreken, en ervoor zorgen dat niemand op straat moet slapen. Op dit moment beschikt de stad Oostende over 26 plaatsen waar daklozen terecht kunnen voor een slaapplaats. Bij zeer koude dagen kan een noodweer protocol worden geactiveerd, deze een uitbreiding mogelijk maken. Nummer nachtopvang: 0800 35 140 (om een slaapplaats te reserveren. Bereikbaar tussen 11.30 uur en 12 uur)

Echter stellen wij ons de vraag, of deze capaciteiten voldoen aan de noden. PRO-Actief Oostende als onafhankelijke burgerpartij is dankbaar voor de prestaties van de voorbije jaren. Vooral gaat onze oprechte dank aan de vele vrijwilligers, die dagelijks deze mensen een warm gevoel willen geven. Echter willen wij deze bestuursploeg motiveren, om nogmaals een poging te ondernemen en nog wat bij te sturen.

“Niet iedereen beschikt over familie. Net daarom mogen wij deze mensen niet vergeten. Een menswaardig leven moet kunnen, in een land en stad die voor zo velen een thuishaven is geworden”. Aldus: Wyffels René

Voor wie het vraagt een dak boven het hoofd ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page