CIRCULATIEPLAN BLIJKT PEST-PLAN

CIRCULATIEPLAN BLIJKT PEST-PLAN

Het nieuwe circulatieplan ging op 8 juni van start. Theoretisch alles mooi op papier maar praktisch aldus een echte heksenketel.

De politiek beschrijft hun schitterende plan als ” leefbaar, bereikbaar en veilig.” Maar in de realiteit nemen wij blijkt het een pest-plan.  Een taxichauffeur uit Oostende dankt op de sociale media N-VA schepen Björn Anseeuw voor z’n ondoordacht pest-plan.

De man heeft 40 jaar dienst en zal sneller z’n taxi aan de kant zetten dan gepland. Leg dit maar eens uit aan de klanten dat je zoveel straten moet omrijden terwijl de teller loopt en je ze niet eens voor het station kan afzetten, laat staan ophalen. Of dat de bejaarde klant met z’n rollator een volledige blok om moet wandelen om bij de taxi te geraken.

Met de taxi de kis & ride parking inrijden is nog eens extra op de teller. Een taxirit van 8 euro kost voortaan 12 tot 15 euro. De uitgebreide 30km zone laat ons als een slak rijden waardoor minder klanten kunnen bediend worden. ” Aldus onze taximan die ons wou te woord staan.

Dit stadsbestuur die ook koos om met een 4-punten-kartel de strijd aan te gaan krijgt de wind van voor. De woorden die de stad gebruikt zijn zonder twijfel misplaatst. We herhalen ze nog eens : “leefbaar, bereikbaar en veilig”.

PRO-actief is voor verkeersveiligheid daar waar het kan en moet. Daar waar scholen zijn, waar de zwakke weggebruikers extra bescherming nodig heeft. PRO-actief verwerpt elk idee waarop de stadskas moet gespekt worden door een flitsapparaat op een kalme dag in een straat met afzonderlijke fietspaden te plaatsen, een straat waarop 50km/uur kan gereden worden en er statistisch gezien nooit ongelukken gebeuren precies door de veilige inrichting.

Het stad-circulatieplan is een mooie poging tot het weghouden van toerist die parking zoekt, in de praktijk krijgt men dit niet gedaan. Auto’s zullen blijven rondjes rijden. De Oostendenaars, leveranciers, technische beroepen, taxi’s en zorgverstrekkers zijn gegijzeld en geraken amper en zeer moeilijk bij hun klanten of patiënten. Wij zouden het aldus kunnen classificeren al een negatieve invloed op een gezonde economie. Om dan weer met een nieuw plan in de media te verschijnen met een reddingsplan voor de beschadigde economie.  

Voor onze burgerpartij is het klaar en helder. Indien wij het mandaat krijgen van de Oostendenaars zullen wij het circulatieplan actualiseren. Voor ons moeten alle aspecten aan bod komen. Een taxistrook aan het station van Oostende zoals je dat in alle andere landen kan winden staat reeds op de agenda. Een veilige maar vlotte verkeersdoorstroom is basis voor een goed functionerende economie. Wij willen eindelijk overschakelen naar digitale verkeersborden, zodat wij in “real time” kunnen reageren op de actualiteit. Dit is voor ons het Oostende van morgen. Vertelt ons partijvoorzitter Wyffels René van PRO-actief Oostende.

De score is een ‘onvoldoende‘. Vooral kabinet Anseeuw krijgt een ferme veeg uit pan, maar ook het stadsbestuur in z’n geheel gaat niet vrijuit. Dit moet beter.


Circulatieplan moet anders en beter ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page