Burgerraadpleging Groene long van Oostende

Burgerraadpleging Groene long van Oostende

Maria-Hendrikapark tโ€™Bosje de enige echte groene long van de stad, een oase van rust wordt regelmatig verkracht, vertrappeld, vernederd. Allerlei diersoorten hebben er hun thuis. Fauna en flora, een zeer diverse groene biotoop is zopas uit de winter ontwaakt, nieuw leven ontstaat.

Het stadsbestuur ziet het allemaal anders. Ze geven de voorkeur dat ons ‘Bosje’ zich regelmatig hervormen tot een oord van verderf, luide muziek, zwerfvuil, wild plassen en wild kakken. Oostendenaars die vluchtende uit een stad waar op elke hoek van de straat wel ergens een drilboor hoorbaar is, een voetpad opengebroken of waar sirenes loeien van dauw tot na middernacht. De natuur krijgt weer een dreun van jewelste.

We hebben onder meer de schorre, er zijn voetbalvelden, een oude velodroom, een paardenrenbaan, het vliegveld, noem maar op. Waarom in onze groene hart ? Wie haalt het in z’n hoofd om op deze plaats van rust een wederkerende evenementen te organiseren? Wat met het dierenasiel op slechts 50 meter van deze evenement? GROEN Oostende die wel roept dat plastiek en roken op het strand niet langer kan, met z’n leeggoed bekers en verboden rietjes, laat wel toe dat de biodiversiteit van onze prachtige groene long vertrappeld, verkracht, vernederd, vermoord wordt.

PRO-Actief wil zich sterk maken voor 365 dagen rust in ons stukje unieke natuur en is overtuigd dat evenementen er niet thuis horen. Het broedseizoen, het nieuwe leven van fauna en flora bij het ontspringen van het blad mag niet verstoord worden. Ook het dineren op het water, het ganse seizoen door, lijkt ons voor niets nodig en zal ook schade toebrengen aan alles wat leeft in deze visrijke vijver. Hoe dan ook waar de mens te overdadig in de natuur aanwezig is brengt dit schade toe.

Onze burgerpartij lijkt hierin een groenere houding te hebben voor mens, dier en natuur dan de GROENE partij zelf. Ook de petitie uit het jaar 2020 deze 1.183 hebben getekend wordt klakkeloos naast zich neer gelegd. Dit moet echt de allerlaatste keer zijn dat zo’n soort evenement in ons ‘bosje’, in deze oase van rust plaatsvind.

Onze burgerpartij is voor evenementen en belevingen in onze schitterende stad. Echte zijn wij van overtuiging, dat dit meer in balans moet staan met fauna en flora aldus meer rekening houdende met onze zeer kwetsbare natuur. Er zijn immers genoeg plaatsen en mogelijkheden waar wij evenementen kunnen laten plaatsvinden.

Een Burgerpartij maakt voornamelijk het verschil door te willen luisteren naar de mensen. Particratie te doorbereken, en aldus het stuur weer in handen te willen geven van de mondige burgers. Ieder van ons, kan dus de architect zijn van onze samenleving. De stemming is volledig anoniem !

Moet volgens U het Maria-Hendrikapark ook als het "tโ€™Bosje" gekend een NATUURZONE blijven waar GEEN plaats is voor evenementen ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page