Bemiddeling omtrent dierenasiel muurvast !

Bemiddeling omtrent dierenasiel muurvast !

Sedert november 2021 werd op verzoek van PRO-Actief Oostende een bemiddelaar aangesteld voor het dossier omtrent de nieuwbouw van het dierenasiel Oostende. In de vorige legislatuur werd immers een overeenkomst afgesloten met het toenmalige schepencollege: als het asiel de helft van het bedrag kon inzamelen, zou de stad de andere helft tot maximum 500.000 euro bijleggen. Maar het huidige stadsbestuur wilde plots van deze afspraak niets meer weten. ๐—ก๐—ผ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜€ ๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ฉ๐—Ÿ๐—— ๐—ฒ๐—ป ๐—–๐——&๐—ฉ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—น๐—ผ๐—ฒ๐—ด ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—๐—ผ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ป๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ (๐—ฆ๐—ฃ.๐—ฎ)

Onze burgerpartij zal deze pil niet slikken. Wij staan aan de kant van de vele dierenliefhebbers in onze stad. Maar vooral willen wij een krachtige stem zijn voor de thuisloze dieren die opgevangen worden in het dierenasiel Oostende.  Hieromtrent kreeg ik als parijvoorzitter van PRO-Actief Oostende van onze raad van bestuur de opbracht: โ€œde stand van zakenโ€ met betrekking tot de bemiddeling te willen opvragen. Wij vernemen met verontwaardiging, dat er blijkbaar door de bemiddelaar nog geen vooruitgang zijnde geboekt. Wij kunnen ons van de indruk niet meer ontzeggen, dat de bemiddelaar door het stadsbestuur misbruikt wordt om tot geen akkoord te moeten raken.

Hieromtrent willen wij meer duidelijkheid krijgen, waarbij tal van vragen een antwoord vereisen. De aanstelling van een bemiddelaar is immers niet gratis, aldus wil onze burgerpartij weten welk bedrag op het prijskaartje moet worden gekoppeld voor deze bemiddeling. Hebben de omliggende gemeentes reeds een voorstel ontvangen of afgeven die mogelijks de stilstand kan doorbereken ? 

Moet het huidige stadsbestuur de beloftes van de vorige bestuursploeg naleven ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page