Bemiddelaar dierenasiel

Bemiddelaar dierenasiel

Er is nog geen oplossing voor het Blauwe Kruis van de Kust. Het dierenasiel verkreeg een bouwvergunning voor een broodnodige nieuwbouw, maar rekende daarvoor op een bijdrage van stad Oostende. In de vorige legislatuur  van SP.a, Open VLD en CD&V werd immers een overeenkomst afgesloten met het toenmalige schepencollege: als het asiel de helft van het bedrag kon inzamelen, zou de stad de andere helft – 500.000 euro – bijleggen.

Het nieuwe stadsbestuur nam die belofte evenwel niet over. Toen het dierenasiel zijn deel had opgehaald, kwam de stad niet over de brug met de rest van het budget dat nodig is om te kunnen bouwen. Het nieuwe schepencollege vindt het immers niet kunnen dat er op het einde van de vorige legislatuur nog een belofte werd gemaakt voor een half miljoen euro zonder enige voorwaarden, terwijl dat bedrag niet in de begroting was ingeschreven. Indrukwekkend dat schepen van Begroting Martine Lesaffre (Open VLD) was.

Omdat het dossier muurvast blijkt, heb ik op 3 november 2021 een verzoekschrift aan het stadsbestuur gericht met de vraag een bemiddelaar te willen aanstellen. De thuisloze dieren dreigen tot op vandaag slachtoffer te worden van politieke spelletjes. Inmiddels werd een bemiddelaar aangesteld, maar wij boeken tot op vandaag GEEN vooruitgang.

Lees ook onze VERZOEKSCHRIFT : 03-11-2021-AsielOoste
In de lokale pers: Vindt bemiddelaar eindelijk oplossing voor asiel?

You cannot copy content of this page