Bart Tommelein maakt NIEUWE belofte !

Bart Tommelein maakt NIEUWE belofte !

Ongeacht de nieuwe belofte van burgemeester Bart Tommelein ziet het er erg donker uit voor de thuisloze dieren in het dierenasiel Oostende. De burgemeester beloofde aan onze burgerpartij “ Ik herhaal dat ik een oplossing wil en een dierenasiel wil”.

De realiteit spreekt de burgemeester van Oostende tegen. Er is gewoon geen budget voor de nieuw dierenasiel. Laatstleden kreeg het asiel te Oostende in plaats van een beloofde oplossing de lokale politie over de vloer. Deze stelde van ambtswege een hele waslijst met gebreken vast. De stad Oostende stelde daarop het dierenasiel in gebreke.

PRO-Actief Oostende is verontwaardigd over de manier van werken. Het dierenasiel van Oostende levert reeds jaren schitterend werk. Tal van vrijwilligers, staan ongeacht de gevaren in voor het welzijn van de thuisloze dieren. Onze burgerpartij richtte op 3 november 2021 een verzoekschrift aan het stadsbestuur Oostende voor de aanstelling van een bemiddelaar. Het stadsbestuur was alvast positief met onze suggestie, en stelde advocaat Bart Bronders aan als bemiddelaar.

Bijna één jaar is ondertussen voorbij gegaan, en er werd tot op heden geen vooruitgang geboekt. Ook onze intentie om de buurtgemeentes om bijstand te vragen in dit moeilijk dossier haalde nog geen succes. Al hebben verschillende burgemeesters reeds telefonisch bereidheid aangekondigd. Doestelling van onze burgerpartij was een financieel plant te creëren die minder zwaar weegt voor Oostende.

‘Ik ben verontwaardigd dat vooral GROEN Oostende zijn verantwoordelijkheid niet durft opnemen. Juist zij wilden de partij zijn voor klimaat, milieu en dieren. Maar in de realiteit verliest ze haar identiteit. Triest dat binnen dit bestuur alles rond de kleuren van het geld draait en niet om de mensen en dieren in onze stad”. Aldus: Partijvoorzitter Wyffels René

Wij roepen als onafhankelijke burgerpartij alle Oostendenaars op solidariteit te willen tonen met de thuisloze dieren die in het asiel worden opgevangen.


Het nieuwe dierenasiel moet er komen ?

Laden ... Laden ...

 

HOME

You cannot copy content of this page