Baby monitoring middels Webcam

Baby monitoring middels Webcam

AZ Sint Jan Brugge positief over ons voorstel tot plaatsen (privaat) webcam op de neonatale kraamafdeling.

Ouders, waarbij een kindje te vroeg geboren wordt, leven met angst en onzekerheid en hoop dat het kindje goed deze periode doorkomt. De papa mag nog zo zorgzaam voor de mama zijn, als mama zijnde is dit een onprettig gevoel, je kleine zieltje daar zo alleen achterlaten, wetende dat het beslist wel goed komt en zeker met het uiterst bekwame zorgpersoneel en de modernste apparatuur.

Als kersverse grootvader van een jonge spruit die iets vroeger ter wereld kwam en de zorgen van de mama, de vriendin van m’n pleegzoon, dacht ik meteen aan een webcam.  Ik stelde mij de vraag of de mama eventueel via een webcam haar kindje kon zien.  Meteen ging ik op zoek en jawel, bleek dat in een Brussels ziekenhuis dit reeds in voege was. Even rondsurfen op het net toont de zeer positieve evaluaties. Een van de conclusies uit een medisch vaktijdschrift was :

‘Sinds we gestart zijn met de webcam, is elke ouder op dit aanbod ingegaan’, zegt professor Filip Cools, diensthoofd neonatologie van het UZ Brussel. ‘Wanneer ze naar huis gaan, maken ze zich vaak zorgen of hun kindje het wel goed stelt. Dankzij de webcam kunnen zij via een beveiligde website inloggen op zowel een pc, tablet als een smartphone, om hun kindje permanent te zien wanneer het in de couveuse ligt. Wanneer het uit de couveuse is voor verzorging, krijgen ze op hun scherm een boodschap te zien dat hun kindje wordt verzorgd.’ (BRON:De Standaard)

Meteen zette ik mij aan het schrijven om m’n voorstel aan AZ Sint Jan Brugge te richten. Het systeem is dat je als ouders via een privé verbinding, via de smartphone of computer, je kindje kan zien in de couveuse.  Wanneer het voor verzorging weggehaald wordt, krijgen de ouders een berichtje dat ze zich geen zorgen moeten maken.

Als voorzitter van Pro-Actief Oostende ben ik dus dubbel verheugd, opa zijn en ter zelfde tijd iets doen voor de vele jonge ouders in deze situatie. Ik kijk alvast vooruit op de eerste beelden die jonge bezorgde ouders mogen ontvangen.

René Wyffels, fiere opa.

You cannot copy content of this page