Afvalstraten magneet voor sluikstorten !

Afvalstraten magneet voor sluikstorten !

De stad Oostende investeert in tien nieuwe afvalstraten. De start van de werken begint vanaf 6 juni. Wij vinden dit een goede investering, om de meeuwenoverlast in onze stad in de greep te krijgen. Maar het plaatje kent uiteraard ook een ander liedje. 10 nieuwe afvalstraten zouden wel is 10 keer meer sluikstorten kunnen betekenen. Afvalstraten mogen GEEN magneet voor sluikstorten worden.

Wij willen een propere stad aan zee zijn. Dan moet wij ook de bestaande afvalstraten onderhouden. Op vandaag zien wij juist het tegendeel. Blijkbaar vinden heel wat Oostendenaars wel de weg naar de afvalstraat, maar hebben hun kleingeld vergeten. Het vuil laten weliswaar wel achter, wat voor heel wat problemen zorgt. En tal van Oostendenaars hebben reeds de weg gevonden naar onze burgerpartij, om hun bezorgdheid duidelijk te maken.

“Met 10 extra afvalstraten zorgen we voor een nog nettere stad. Voor de gebruikers zijn er alleen maar voordelen aan verbonden. Je kan er elke dag van de week terecht en het is goedkoper dan je afval in een afvalzak te laten ophalen”, zegt bevoegde schepen Björn Anseeuw (N-VA),

De uitspraken van de bevoegde schepen blijkt gevangen in een realiteitsverlies. “Wij kunnen ons van de indruk niet ontzeggen, dat de schepen blijkbaar zelden bij onze afvalstraten te vinden is. Hieromtrent zullen wij een brief schrijven aan onze burgemeester en schepen, om meer aandacht te willen tonen aan het probleem.  Dit wil concreet zeggen, dat wij vragen om toch meer toezicht te willen houden, aldus de problemen snel in de greep te kunnen  krijgen.

You cannot copy content of this page