Aanpak fietsendiefstal moet prioriteit krijgen!

Aanpak fietsendiefstal moet prioriteit krijgen!

๐—ฃ๐—ฅ๐—ข-๐—”๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐˜ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฑ๐˜€๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐˜๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐—ณ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—น ๐—ถ๐—ป ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ๐—ธ๐˜. Oostende wil een fietsenstad worden, maar gemeten aan de fietsendiefstal zijn wij dit reeds. Wij moeten durven alternatieve plannen uitwerken, die de fietsendiefstal aan de ketting legt. In dit kader vragen wij dan ook dat de lokale politie fietsendiefstal op de prioriteitenlijst plaatst. Permanente controles naar gestolen fietsen in het vloeiende verkeer heeft reeds in andere EU-Buurlanden succes bewezen. Het gaat immers niet meer om fietsen  van 200-300 Euro, maar door de elektrische fietsen gaat het al is snel om meer dan 1000,- EURO.

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฝ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐—ผ๐—ธ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐—น๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ข๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€, ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€. 

In dit kader moeten wij ook de NMBS op hun verantwoordelijkheid wijzen. Volgens de lokale politie van Oostende is er een daling van het aantal fietsdiefstallen te merken. Bij een fietsdiefstal worden de beelden altijd opgevraagd bij de NMBS. โ€œIn 2021 werden in Oostende 373 fietsdiefstallen genoteerd, dat is pakweg de helft van het aantal in 2017โ€, duidt korpschef Philip Caestecker. De oorzaak voor de daling van de geregistreerd fietsendiefstallen kan te wijten zijn omdat eigenaars zelden aangifte willen doen. Hiervoor kan weliswaar het afsprakensysteem voor aangiftes in meespelen.

Aanpak fietsendiefstal moet prioriteit krijgen ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page