30 km/h in Oostende = VERKEERSINFARCT

30 km/h in Oostende = VERKEERSINFARCT

Dit is het standpunt van PRO-Actief Oostende de onafhankelijke burgerpartij in de koningin der badsteden. Na een grondige analyse zien wij dat de verkeersveiligheid binnen onze kuststad achteruit gaat. Het autoluw maken van het centrum gaat ten laste van de zwakke weggebruikers. De beslissing om Oostende autoluw te maken is een politieke beslissing, waarbij de burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) plat op de buik gaat liggen voor zijn coalitiepartner GROEN.

 

PRO-Actief Oostende is heel duidelijk in zijn boodschap naar de Oostendenaars. Indien wij het mandaat krijgen van de Oostendenaars zullen wij tal van zottigheden uit deze legislatuur terugdraaien. De verkeersveiligheid in onze badstad is er maar één die voor ons prioriteit krijgt. Dit wil onder meer zeggen, dat niet ieder straat geschikt is voor een fietsstraat. Wij zullen dus samen met een verkeersdeskundige bekijken waar het aangewezen is, om een fietsstraat te laten bestaan en waar wij dit weer moeten verwijderen.

30 Km/h voor het volledige grondgebied (bebouwde kommen) zullen wij tevens herzien. Voor ons werkt dit contraproductief. Een goede en veilige vloei van het verkeer moet samen gaan met de veiligheid van de zwakke gebruikers. De beslissing dat sedert 1 september 2022 van toepassing is, is het ontlopen van de verantwoordelijkheid die een stadbestuur zou moeten opnemen. Niet durven analyseren waar beperkte snelheden noodzakelijk is, is voor ons een NO GO. “Stel je voor dat je om 3:00 uur je kind naar het ziekenhuis moet brengen, waar geen kat op de straat loopt. Toch ben je verplicht op met 30 Km/h naar het ziekenhuis te reiden. Dit is te zot voor woorden”. Aldus: Partijvoorzitter Wyffels René

 

Een intelligente maar goede vloei van het verkeer is noodzakelijk om een verkeersinfarct te vermeiden. Iedere zomermaanden zien wij, dat het verkeer grondig in de knoop raakt. De snelheidsbeperking zal hier nog een schepje bovenop doen. Het verwijzen naar de randpakkingen, is in de theorie een mooi verhaal. Maar in de praktijk zien wij ieder jaar opnieuw dat het niet werkt. Ook de co² uitstoot zal grondig verhogen. Omdat je gewoon langer onderweg bent.

Als onafhankelijke burgerpartij hebben wij getracht de zottigheden van een politieke mirakel tegen te houden. Hieromtrent richten wij een klacht naar het Agentschap Binnenlands Bestuur met een nog fantasierijkere antwoord van de gouverneur.  In principe zijn gouverneurs politiek neutrale ambtenaren, maar in werkelijkheid wordt bij hun aanstelling rekening gehouden met de partijverhoudingen.

Het antwoord van de gouverneur Carl Decaluwe (CD&v) impliceert, dat een straat waar je niet kan inhalen omwille van de straatbreedte, of waar de automobilist geen 1meter afstand kan waarderen met de zwakke weggebruiker (fiets) bij een inhaalbeweging “dé facto” een fietsstraat is. PRO-Actief Oostende stelt in vraag waarom wij dan nog “fietsstraten” moeten benoemen of inrichten. Indrukwekkend is aldus, dat de wegcode nog moet werd aangepast zodat het conform is in de argumentatie van de gouverneur. Wij constateren dat de gouverneur van West VL zijn neutraliteit over boord gooit en aldus meedraait in het politieke toneel.

“Onze burgerpartij heeft sedert 2018 niet stilgestaan. In de aanloop naar de lokale verkiezingen 2024 moeten wij nog meer Oostendenaars kunnen bereiken. Wij moeten aldus nog meer duidelijk maken waarvoor wij strijden. Dat het meer dan noodzakelijk is, dat de Oostendenaars gehoord worden is wel duidelijk. Daarvoor willen wij als een waakhond onze tanden tonen en indien nodig ook bijten”. Aldus: partijvoorzitter Wyffels René

 

Wij vragen het aan de Oostendenaars: 

30 km/h voor het hele grondgebied (bebouwde kom) is onnodig ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page