Meer camara’s op speelpleinen en parkjes!

Meer camara’s op speelpleinen en parkjes!

Laatsleden circuleerde op de sociale media een filmpje waar twee minderjarige jongeren slachtoffer werden van onnodig geweld. Vooral de brutaliteit die zichtbaar werd, shockte heel wat kijkers. En herhaaldelijk nemen wij kennis, dat dergelijke gebeurtenissen vooral op speelpleinen en parkjes in onze stad zijn beginsel vinden. Oostendenaars voelen zich al maar meer onveilig, waarbij oudere mensen niet meer op straat durven komen.

Het tekort aan politieagent laat aldus toe, dat deze ongewenste evaluatie verder blijft leven. Uiteraard kunnen wij het tekort niet binnen maanden wegwerken. Echter wil dit ook niet zeggen, dat wij moeten stilstaan bij de zoektocht naar mogelijke oplossingen. PRO-Actief Belgium afd. Oostende wil het stadsbestuur sensibiliseren maar evenmin aanzetten tot meer creativiteit voor mogelijke oplossingen.

In mei 2012 besliste de stad Oostende dat de politie Oostende een nieuwe arsenaal veiligheidscamera’s kreeg. Naast de 22 camera’s die twee jaar geleden werden geplaatst zijn er nu nog eens 22 bijgekomen. Het gaat om een forse investering van nog eens een half miljoen euro. Het stadsbestuur liet toen weten “de nieuwe camera’s zijn ook tot meer in staat en kunnen beter ingezet worden in de strijd tegen overlast en criminaliteit”. Voormalige burgemeester Johan vande Lanotte verdedigde de aankoop van deze peperdure camera’s door de uitbreiding van overlast op speelpleinen en parkjes in onze stad.

Volgens burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) wordt er nog in het voorjaar 2019 een cameraschild rond Oostende actief. Oostende beschikt al jaren over 57 bewakingscamera’s. Die hangen vooral in het centrum en op strategische plaatsen. De camera’s vinden wij op de zeedijk aan de Drie Gapers, aan het Casino (2), het Zeeheldenplein, Langestraat-Promenade, Van Iseghemlaan, Langestraat-Kapucijnenstraat, Groentenmarkt, Stationsplein, Marineschool, Watertoren, Serruysziekenhuis, Petit Paris, MacLeodplein, Sint-Catharinaplein, Torhoutsesteenweg, Nieuwpoortsesteenweg en de Leopold Van Tyghemlaan.

Wij zien aldus dat de speelpleinen en parkjes tekort komen wat betreft bewakingscamera’s. Onze burgerpartij ziet hierin een strategische fout, vooral met oog op de veiligheid moet worden aangepakt. Wij kunnen ons van de indruk niet ontzeggen, dat de bewakingscamera’s deze onze stad moesten veiliger maken misbruikt worden voor het klissen van mensen die sluikstorten of de hondenpoep niet opkuisen. De kleuren van het geld, en het innen van GAS-boetes krijgt hier meer prioriteit dan het veiliger maken van onze stad.

Onze burgerpartij vraagt alsnog aan het stadsbestuur een strategiewijziging, waarbij de veiligheid van onze burgers meer prioriteit krijgt. Samen met de integrale veiligheid van de stad Oostende en Lokale politie Oostende te willen overgaan tot het opmaken van een kaart, waar incidenten die de openbare veiligheid en of criminaliteit betreffen in kaart worden gebracht. Deze te willen gebruiken voor het plaatsen van bewakingscamera’s.

Meer camara's op speelpleinen en parkjes ?

Laden ... Laden ...

HOME

You cannot copy content of this page