9 oktober 2022

โ€œEen beetje duidelijkheid over mijn visie van mogenโ€.

Net zoals vele politici wil ook ik mijn steentje bijdragen, aan een beter morgen. Daarom heb ik ervoor gekozen, om iedere zondag een klein beetje meer te willen vertellen over mijn visie naar een alternatief voor morgen. Evenwichtigheid zal hierbij steeds een grote rol innemen, om ervoor te zorgen, dat iedereen zich in de toekomst kan ontplooien.

๐—๐—˜๐—จ๐—š๐——๐—ช๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—œ๐—ก๐—š ๐—ถ๐—ป ๐—ข๐—ข๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ก๐——๐—˜:

De jeugdwerking is voor Oostende en aldus de toekomst van onze stad essentieel. De jongeren staan meer dan ooit in voor het voortbestaan van onze meest schitterde stad. De jeugd vormt zonder enige twijfel, de toekomst van morgen. Net daarom wil ik mij inzetten, dat de jeugdwerking in Oostende kan uitbreiden.

Dit wil concreet zeggen, dat wij de jeugdwerking een duidelijke stem moeten geven, bij het bepalen van de toekomst. Luisteren naar de noden van onze jongrenen, en samen opzoek gaan naar een meer PRO-Actief beleid. Er voor zorgen, dat onze jongeren een onherroepelijke plaats krijgen met zowel rechten als plichten.

Ik wil vooral zien, dat de stad Oostende jongeren in de toekomst begeleid bij het opnemen van hun verantwoordelijkheid.  Hiermee willen wij de jongeren klaar maken voor de toekomst van morgen, waar er ook voor hen heel wat belangrijke beslissingen moeten genomen worden.

Bij het creรซren van sportactiviteiten, volgen wij de intenties van de huidige schepen van sport en cultuur Bart Plasschaert (CD&V) die inmiddels reeds heel wat vooruitgang kon boeken. Het werk is echter nog niet af, er staan nog heel wat uitdagingen die wij aandacht willen geven.

๐—ฆ๐—ฃ๐—ข๐—ฅ๐—ง ๐—ถ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐——๐—ฅ๐—จ๐—š๐—ฆ!

Deze visie zullen wij de komende jaren bijhouden. Wij willen naar de toekomst toe, onze jongeren bijstaan de juiste keuzes te maken, en aldus voor sport te willen kiezen.  Echter willen wij ook een oog hebben voor deze jongeren die minder interesse hebben voor sportactiviteiten. Ook zij moeten in onze stad een volwaardige plaats krijgen. Hieromtrent trachten wij met PRO-Actief  het stadsbestuur te sensibiliseren naar meer plaatsen in onze stad waar deze jongeren kunnen samenkomen.  Iedere wijk is hierbij belangreik en moet van dergelijke plaatsen worden voorzien.

Samen met de lokale politie Oostende en MSOC willen wij een project creรซren, om jongeren deze de eerste ervaringen hebben gemaakt met drugs een duidelijk beeld schilderen wat hen te  wachten staat.  Wij willen straffen als laatste mogelijkheid een belangreike rol geven. Inzetten op sensibiliseren en de juiste informatie verstrekken, zal de jongeren de mogelijkheid geven de juiste keuzes te kunnen maken.

STUDENTEN NETWERK:

Hierbij moet de stad Oostende een voorbeeldrol innemen. Studenten die jongeren kunnen helpen die het wat minder goed doen in de school. De student nemen hierbij hun verantwoordelijkheid op, en kunnen door een betaalsysteem wat volledig ten last gaat van de stad een kleine bijverdienst creรซren. Hierbij gaat het minder om de bijverdiensten als om de hulpverlening. Op deze meest efficiรซnte manier kunnen wij van Oostende de slimste stad aan zee maken.

PRO-actief  betekent: โ€˜vooruitziend, anticiperend op verwachte ontwikkelingen’. Een PROactief  beleid wil de problemen vรณรณr zijn.

 

WIJ VRAGEN HET JOU:

Kan u zich hierin terugvinden ?

Laden ... Laden ...

 

HOME