Inbreuk op wapenembargo !

Inbreuk op wapenembargo !

PRO-Actief België verontwaardigt over mogelijke betrokkenheid Belgisch bedrijf bij inbreuk op wapenembargo ! Op 21 juni 2022 komt de Duitse TV zender (ZDF) met Frontal naar buiten, met een verslag over de inbreuk op het EU wapenembargo.Uit het verslag van de investigative journalists speelt mogelijks ook een Belgisch bedrijf een rol.

Uit de documenten “LMZ een Russische wapenfabriek schrijft een email naar EU bedrijven met de vraag naar: “LMZ heeft plannen zijn Munitiefabriek te willen uitbreiden om 30 miljoen eenheden per jaar. Sturen u ons een offerte voor de koop van een vol-geautomatiseerde munitie productie-installatie”.

Het Belgische bedrijf  “Nev Lachaussee” stuurde in december 2021 reeds een offerte via Email naar het Russische bedrijf kalashnikov LMZ over vol-geautomatiseerde munitie productie-installatie. Volgens Viktor Winkler EU sanctie expert vormt het overmaken van een offerte reeds een inbreuk op het EU embargo.

PRO-Actief België als Onafhankelijke Burgerpartij vraagt het federale parket een gerechtelijk onderzoek te willen opstarten naar de betrokkenheid van  “Nev Lachaussee” bij een mogelijke inbreuk op het EU embargo. 

You cannot copy content of this page